onsdag den 2. januar 2013

Jeg skrev en historie for at finde glæden

Det begyndte som en skriveøvelse til mig selv. Lidt ligesom ham her, der har valgt skrive en sang om dagen, for at blive bedre.
http://www.jonathanmann.net/

Reglerne var simple. 

Skriv det der kommer, uden at rette på tekst og på mig selv. Det som jeg skrev, skulle give mig LYSTEN og GLÆDEN til at fortsætte med at skrive. Skriveriet døde nemlig på et tidspunkt i mit liv, fordi det blev et pres at skulle præstere, fordi jeg havde en deadline i røven, skulle redigere mine tekster til ukendelighed, for at få dem udgivet OG fordi afslag på række, kan slukke selv den største gnist.

Fortællingen blev en ungdomshistorie og kom til at handle om Leise K Jensen. Hun kom ud af det blå og der var ikke noget at gøre ved det, selv om jeg ofte syntes hun var for let, for pjattet, for ligegyldig og for alt det jeg konstant kritiserede mig selv med. Leise gav mig i sidste ende det jeg eftersøgte. 

Lige inden vi gik ind i 2013, skrev jeg mit sidste indlæg om Leises kaotiske, fjollede, eftertænksomme, angstfyldte "find ud af sig selv" dagbogsliv, der blandt andet indkluderer en flodhest med forfølgelses vanvid, Bine sexmaskine og Leise the Ninja, som hævner sig på sin ekskæreste, Pikhovedet.

Undervejs i skriveprocessen fandt jeg ud af, at jeg stadig elsker at skrive. At det har så stor betydning for mig, at det mest dumme jeg kan gøre er at lade være...Og hvis jeg gør det nu, ved jeg det betyder at gnisten/lysten er ved at forsvinde, fordi glæden er blevet til en sur tjans, hvor jeg censurerer mig selv pga. præstation, andres meninger, andres succes, lavt selvværd og fortsæt og gentag i en uendelighed. Det er en konstant balance og jeg er den eneste som kan hjælpe mig selv i gang. Næsten. Af og til har man brug for andre. 
Ligesom Leise.

Hvis du har lyst til at læse historien, En som Leise, skal du selvfølgelig starte med begyndelsen som er d. 8 januar 2012. Det nemmeste vil være, at gå ind i "blogindlæg" til højre og klikke på Januar 2012. Husk altid at læse fra bunden og op. Det allerførste indlæg har overskriften Lorte år! 

God læsning.


Katrine Aastrøm
Jaucqes et moi
(ham lærer du at kende når du læser historien)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar